Podává se většinou k dušeným a pečeným masům. Podávejte při 20°C.
Po Nebbiolo je v Piemonte nejvýznamější regionální révou. Je tmavá a má přírodně vysokou kyselost, ale často má spíš švestkovou chuť a je přístupná o mnoho dřív než Nebbiolo. Tato Barbera byla vypěstována na starých vinicích "Poggio Ridente" v Cocconato. Sbírá se maximálně 60 metráků z jednoho hektaru. Po pečlivé selekci manuálního sběru jsou hrozny Barbery macerovány kontrolovanou teplotou 24°C. Dále víno zraje 12-14 měsíců v barikových sudech a potom se stáčí do lahví. Barva je ostružinová až borůvková, vůně je plná a krásně vybalancovaná červením ovocem, vanilkou, čokoládou a "darem z nebes". V chuti květinová elegance, plné tělo, se stopou ostružin a vanilky. Ocenění: Zlatá medaile-Berliener Wein Trophy 2015
Kód produktu: ITA-O7-DEZZ-003
Vinařství: Dezzani
objem: 0.75 l
obsahuje SO2 (alergen A12)