Slovníček vína: I
Nový parametr hodnocení vín na e-shopu Global Wines (najdete v sekci "Podrobné informace"). Představuje soubor chuťových a aromatických vjemů daného vína (souvisí také s množstvím alkoholu a obsahem extraktivních látek ve víně). Vyšší intenzita neznamená automaticky elegantnější a kvalitnější víno, vyjadřuje spíše styl vína. Sedm stupňů hodnocení intenzity: 1.neintenzivní víno, velmi lehký projev 2. jemná intenzita 3. střední intenzita 4. vyšší střední intenzita 5. vysoká intenzita 6. velmi vysoká intenzita 7. extrémní intenzita .
Internodium neboli stavec je část réví mezi dvěma sousedními očky
Odrůdy, které jsou do značné míry odolné proti houbovým chorobám, škůdcům a mrazu. V okrajových oblastech je musíme chemicky ošetřovat a ve vinařských oblastech stačí 1-2 postřiky. Dobře vyzrávají a mohou poskytovat surovinu pro výrobu révových vín s přívlastkem /kabinet, pozdní sběr, výběr/ - to znamená bez doslazení. Pěstování interspecifických odrůd znamená velkou úsporu peněz na chemickou ochranu a umožní produkci ekologicky čistých vín – tzv. biovín. Cílem je výroba vysoce kvalitních přírodních vín bez chemické konzervace