Agni rosé je osvěžující, lahodné a má ovocitou, nepříliš sladkou vůni a chuť, nejčastěji v ní cítíme jahody a maliny. Obsahuje i dostatek kyselin, bez kterých by jinak chutnalo ploše a fádně. Vhodné je pro letní osvěžení, je lehké, k jídlu můžeme volit i pevnější, s vyšším obsahem alkoholu.
Skvěle se hodí na letní posezení spojené s grilováním, zahálení na zahradě, pikniky apod.
Výborně doprovodí grilovaná masa, těstoviny, zeleninové saláty. Chutná i s tvrdými a polotvrdými sýry. Polosladké rosé se hodí ke sladkým dezertům i moučníkům, suché k rakům, bažantům či lososům.
Vína jsou z červené odrůdy Agni se zvláštním, nezvyklým výrazným muškátovým aroma, které bychom čekali jen u bílých vín. Tato kuriozita byla vyšlechtěna u nás na Moravě a charakter získala po svých rodičích, červeného André a bílého Irsai Oliver. Uplatňuje se jako odrůdové víno a také by byla vhodná při výrobě vín dezertních.