Mandlová medovina je obohacena bylinami a kořením. Má nezaměnitelnou chuť i vůni. K její lahodné chuti přispívá mandlové aroma. Patří mezi nejvyhledávanější druhy. Je vyráběna z vybraných medů zejména z oblasti severní Moravy a Valašska. Jedná se o nápoj vzniklý kvašením medu naředěného vodou a upraveného kořením, bylinami nebo ovocnou šťávou. Proces výroby probíhá přírodní tzv. „studenou cestou“, což znamená, že se medovina nevaří. Díky tomuto přirozenému procesu kvašení - použití speciálních kmenů kvasinek, které dokáží zpracovat tak vysoké množství cukru, jaké je v medu obsaženo, medovina si uchovává veškeré zdraví prospěšné látky obsažené v medu. Alkohol (14% - 17 %) se tvoří samovolně při kvasném procesu z medu, a tudíž není nutné přidávat jakýkoliv rafinovaný cukr či finální produkt dolihovávat. Vysoká kvalita medoviny je dána nejen pomalým kvasným procesem, ale také následným několika měsíčním uložením. Při výrobě je možné medovinu ochutit přidáním různých bylinek, ovoce či aromatických látek, které zdokonalí a obohatí její charakter.