FdeC Sherry Manzanilla Classic Fernando de Castilla
Vhodné k soleným mandlím, k lehkým pokrmům z ryb, mořské tapas. Výborně se hodí k uzenému lososu. Teplota servírování 10 - 12 °C.
Džus se získává z prvního drcení, což dává vínu lehký a svěží styl. Fermentace se provádí za poměrně vysoké teploty z důvodu snížení ovocné chuti. Důležité pro vytvoření dobrého základu pro výrobu sherry. V únoru je víno fortifikováno prostřednictvím aquardente na podobu alkoholu 15%. Následuje proces zrání typu Criaderas a Solera. Stáří Manzanilla je 3 roky. Víno zraje pod florovou krustou. Barva je bledá, do slámové žluté. V chuti rozhodně pikantní, minerální, slané. Víno je ostřejší než jeho starší verze - Fino. Paleta chutí na začátku je po lehkých jablkách a citrusech, následuje přesun ořechů na patro a zakončuje jemnou slaností. Hrozny jsou schraňovány od předem domluvených partnerů společnosti Fernado de Castilla. Půdní složení Albariza. Sběr se provádí začátkem září. OCENĚNÍ: Decanter World Wine Awards 2011 - bronz, International Wine and Spirit Competition 2011 - bronz. Fortifikované víno kategorie: Classic, odrůda: Palomino 100%
Kód produktu: LIKO-07-SHER-19
/ dezertní, fortifikované
Vinařství: Fernando de Castilla
objem: 0.75 l
obsahuje SO2 (alergen A12)